Παροχές

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΚΗΠΟΥ

Φροντίζοντας τους μικρούς μας φίλους…

Club Εικαστικών
Αφήνουμε τα παιδιά να φανταστούν και να δημιουργήσουν, μέσα από την ενασχόλησή τους με τα εικαστικά. Η ζωγραφική, η καλλιτεχνική χειροτεχνία και, εν γένει, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κλίσεων και των δεξιοτήτων τους. Τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης τους, ενώ η καλλιτεχνική έκφραση αποτελεί, παράλληλα, μια ευχάριστη διασκέδαση!

Club Γυμναστικής ή Μουσικοκινητικής
Το club Γυμναστικής αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν το δραστήριο παιχνίδι, να αποκτήσουν κινητικές δεξιότητες και φυσικές δυνατότητες. Το μάθημα φυσικής αγωγής βασίζεται στην ιδεολογία ότι το σώμα μας είναι ένα βασικό εργαλείο μάθησης, μέσω του οποίου αποκτούνται τόσο κινητικές δεξιότητες, όσο και δεξιότητες που αφορούν στη νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη.

Club Αγγλικών
Το club Αγγλικών είναι μέρος του προγράμματος του σχολείου. Μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων (οπτικοακουστικού και προφορικού περιεχομένου), προσφέρεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν με ένα φυσικό τρόπο τη γλώσσα. Ο πρωταρχικός στόχος του αγγλικού μαθήματος είναι να δοθεί στα παιδιά η ικανότητα επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα, με διασκεδαστικό και συνάμα εκπαιδευτικό τρόπο.

Club Μουσικής Προπαιδείας
Το club Μουσικής προπαιδείας στοχεύει κυρίως στην καλλιέργεια της αισθητικής, στην κατανόηση και απόλαυση της μουσικής. Επιπλέον, μέσω των μουσικών δραστηριοτήτων βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν μουσική αντίληψη, καθώς επίσης να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.


Διατροφή
Παρέχεται στα παιδιά του σχολείου μας πρωινό και μεσημεριανό βασισμένο σε ένα πλήρες διατροφικά μηνιαίο διαιτολόγιο. Οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεχτικά, ενώ τα γεύματα ετοιμάζονται στη σύγχρονα διαμορφωμένη κουζίνα του σχολείου, ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής.

Παιδοψυχολόγος
Συνεργαζόμαστε με παιδοψυχολόγο, που έρχεται σε επαφή με τα παιδιά μέσα από τις σχολικές μας δραστηριότητες και παρακολουθεί τη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Παράλληλα, συμβουλεύει τους γονείς για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και τους ενημερώνει για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Στόχος μας, να ενισχύσουμε τα δυνατά σημεία των παιδιών και να βελτιώσουμε τα πιο αδύναμα.

Club Γονέων
Το club γονέων έχει συμβουλευτικό ρόλο και τα θέματα που αναπτύσσονται αφορούν σε καθημερινές δυσκολίες και προβλήματα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στόχος μας, η πληροφόρηση, η πρόληψη και η ενημέρωση, καθώς οι γονείς θέλουν να παρέχουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να μεγαλώσουν στο ιδανικότερο περιβάλλον! Και αυτό το σεβόμαστε, αλλά το επιθυμούμε και εμείς. Οι συναντήσεις με τους γονείς περιλαμβάνουν εισηγήσεις μικρής διάρκειας, αλλά και βιωματική προσέγγιση των εκάστοτε θεμάτων.

Μεταφορά με σχολικό λεωφορείο
Το σχολείο μας διαθέτει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών με ασφάλεια και χρονική ακρίβεια.

Λογοπαιδικός – Γλωσσολόγος
Στον Πορτοκαλόκηπο έχουμε σταθερή συνεργασία με λογοπαιδικό, υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, που παρακολουθεί τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από τις σχολικές δραστηριότητες και την αλληλεπίδραση των παιδιών, γίνονται αντιληπτά τυχόν προβληματικά σημεία στη ροή του λόγου τους, όπως τραυλισμός, ταχυλαλία, αρθρωτικές διαταραχές. Στόχος μας, η έγκαιρη λογοθεραπευτική παρέμβαση, όπου κριθεί απαραίτητο.

Ασφαλιστική κάλυψη
Το σχολείο μας παρέχει στα παιδιά ασφαλιστική κάλυψη στο χώρο του σχολείου.

Παιδοδοντίατρος
Τα παιδιά του Πορτοκαλόκηπου παρακολουθούνται από παιδοδοντίατρο, με στόχο την αγωγή στοματικής υγιεινής, αλλά και την πρόληψη τυχόν οδοντιατρικών προβλημάτων. Μαθαίνουμε στα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή με την ειδικότητα του παιδοδοντιάτρου και να εξοικειώνονται με την οδοντική εξέταση. Έτσι, η επίσκεψη στο οδοντιατρείο δεν είναι, πλέον, κάτι που φαντάζει στα μάτια τους… δύσκολο και φοβερό!